Avem nevoie de mai multă conectare cu natura!

Viaţa modernă ne “obligă” să ne îndepărtăm de natură. Cu 9 ore de job pe zi, 2 ore de trafic, curăţenie, mâncare, copii, prieteni, familie, abia dacă îţi mai rămân câteva ore pentru somn.  Cine mai are timp să se conecteze cu natura?

 Locuim în blocuri înalte, înconjuraţi de ciment, circulăm cu maşini/autobuze care nu permit nici măcar aerului respirat să fie unul optim pentru noi iar în timpul liber mergem în Mall-uri sau stăm în case şi ne uităm la filme…

Nici măcar copiii nu prea mai au acces la natură: majoritatea spaţiilor de joacă sunt în interior, telefoanele şi tabletele sunt super tentante, parcurile sunt pavate cu pavele de cauciuc şi să te ferească Sfântu’ să îndrăzneşti să pui mâna în noroi sau pământ, ca şi copil, că eşti imediat dezinfectat şi spălat din cap până în picioare. Joaca asta cu mâinile sau picioarele în pământ este ceva ce copii fac instinctiv şi se mai numeşte şi “împământare” – este o metodă minunată de a te reconecta cu natura şi cu Mama Pământ, o metodă de conectare şi deconectare adecvată şi pentru adulţi!

Şi avem atât de multă nevoie de conectare cu natura şi atât de multă nevoie să ne eliberăm de toată incărcătura de energie pe care o primim cu graţie de la cei din jurul nostru, de la agitaţia oraşului, de la serviciu, televizor, probleme şi toate celelalte surse.

Pe lângă metoda “împământării” putem să îmbraţişăm copaci, să ne întindem pe pământ, să ne jucăm cu mâinile sau picioarele într-un râu sau pur şi simplu să ne plimbăm prin natură. Cel putin câteva minute pe săptămână!  

Aşa că atunci când nu mai ştii încotro să te indrepţi, atunci când pare că nu se aşeaza nimic şi te simţi pierdut, mergi în natură! Abandonează-te în braţele Mamei Pământ, lasă-i ei energia de care nu mai ai nevoie şi primeşte de la ea energia vieţii. Pentru că suntem parte din ea, şi ea e parte din noi!

Diana Moisii