Cine este și ce face un life coach?

Pentru că am primit de multe ori întrebarea asta de când am început, m-am gandit să aștern aici câteva idei despre această “nouă meserie”.

Un life coach este o persoană care a trecut prin diverse procese de dezvoltare personală, a facut diverse cursuri de specializare și continuă cu aceste procese și cursuri (cred că, o data ce ajungi să începi un astfel de proces, nu prea mai ai cale de întoarcere și nu te mai poți opri). 😊

Pe scurt, un life coach și-a depășit anumite blocaje din viața lui, a descoperit că poate trăi viața mai frumos, mai armonios, cu bucurie și poate să iți ofere niste scurtături în a-ți depăși și tu blocajele/provocările și în a te ajuta sa înveți să trăiești viața cu bucurie.

Ce face mai exact un coach?

Îți oferă suport și unelte în procesul tău de transformare de la varianta actuală la o variantă dorită de tine. Da, noi ne tranformăm mereu inevitabil însa uneori procesul poate fi unul dur iar rezultatul nu neapărat cel dorit așa că indrumarile unui coach vin ca suport pentru un proces asumat, lin în care rezultatul este cel dorit. Fiecare are ritmul lui și în functie de cum îți dorești să devii, procesul poate să fie mai lung sau mai scurt, poate să fie mai ușor sau mai provocator. Însă având o persoană cu care să setezi obiectivul, care să iți ofere suport și ghidare pe parcursul procesului, acesta poate să devină mai placut. În plus pot interveni diverse provocări pe parcurs și viața poate lua diverse întorsături care te pot opri din progresul tău iar un coach poate observa obiectiv lucrurile și te  poate ghida în continuare.

Când apelăm la un life coach?

În orice moment în care șimti că ai un blocaj în una din zonele vieții tale sau atunci când iți dorești să evoluezi din anumite puncte de vedere pentru că în orice punct te vei afla, va fi tot timpul loc de mai bine. 😊

Că este vorba de cariera ta – nu iți este bine la job, șimți că nu poți promova, că ești într-un impas sau nu iți găsesti locul/jobul potrivit.

În relații: cu soțul, cu parinții, cu copilul, prietenii – nu mai știi cum să le gestionezi, ai diferite blocaje în comunicare sau ai anumite persoane cu care nu te mai înțelegi.

Poate ai trecut printr-o șituație dificilă în viața ta sau pur și simplu nu mai ști cum să gestionezi / să jonglezi cu anumite aspecte ale vieții tale.

Totul pornește de la noi și este necesar doar să învațăm să vedem situațiile din mai multe perspective și să avem curajul să schimbam ceea ce este necesar pentru a găși bucuria în viața noastră. Un life coach are experiența necesară și instrumentele adecvate pentru a te însoți în această călătorie.

Diana Moisii