Cum alegi să îţi investeşti timpul?

Cu atât de mult acces la informaţii de toate felurile, la tot felul de activităţi, cursuri, seminarii, teatru, cinema, mall, felurite localuri care mai de care mai interesante, TV, Neflix şi multe, multe altele cum mai ştim ce alegem să facem cu timpul nostru?

Da, ştiu o sa îmi spui că depinde de câţi bani ai. Şi eu o să iţi spun că multe din cele pe care le-am enumerat mai sus se pot face cu un efort financiar minim. Pentru că sunt atât de multe cursuri gratuite, mall-uri în care te poţi plimba fără să cheltui foarte mult, seriale interesante pe Netflix sau diverse seminarii gratuite.

Şi fix în acest context vine întrebarea mea: în ce aleg sa îmi investesc timpul?

Pentru că timpul este o monedă individualizată. Este unică şi se foloseşte în funcţie de personalitatea şi inima fiecăruia.

Deşi suntem extrem de diferiţi, pentru fiecare dintre noi timpul reprezintă o investiţie.

Eu personal atunci cand îmi organizez investiţia de timp caut să găsesc echilibrul perfect între beneficiile pe termen lung şi beneficiile de moment. Adică, dacă aleg sa îl investesc într-un curs – aleg să investesc puţin timp înainte de a accesa cursul să mă documentez şi să caut să îmi dau seama dacă o să îmi aducă beneficii pe termen lung dar şi satisfacţie de moment. Da, cred că un curs îţi poate aduce din amandouă.  Ceea ce nu se poate spune, de exemplu, despre un joc de candy crash. Şi cu toate astea am momente când aleg să îmi investesc  timp şi în asta.  Pentru că este important sa ne alocam timp şi pentru anumite momente în care să ne deconectăm sau pur şi simplu să facem ceva ce ne aduce bucurie pe moment.

Ce îmi mai place mie este sa încerc sa folosesc timpul 2 in 1. Adică, de exemplu, când mă pun la somn îmi pun o meditaţie chiar dacă nu o ascult până la sfârşit (cel puţin nu conştient. 😊 ). Sau atunci când fac duş sau când spăl vasele mă gândesc la cum mi-a fost ziua, ce am simţit şi ce aş fi vrut să fac altfel.

Aşa că dacă esti extrovert şi alegi sa iţi „cheltui” timpul cu prietenii, sau introvert şi îl „cheltui” cu tine şi pentru tine – important este să analizezi ce beneficiu iţi aduce investiţia de timp. Alege ce e important pentru tine şi investeşte timpul tău acolo, însa nu îl lăsa să treacă pe langă tine.

Diana Moisii