Cum te motivezi să faci ce e bine pentru tine?

Poți să aplici principiul puțin e mai bun decât nimic.

O nouă rutină sau un nou comportament are nevoie de mult efort, pentru că dacă ne dorim să schimbăm ceva, așa până în esență, această schimbare nu vine cu una cu două – ai nevoie de efort, motivație și implicare. Iar motivația se pierde de multe ori. Începem în forță și cedăm în și mai mare forță.

Dacă alegi însă să te folosești de acest principiu, înveți să te bucuri de fiecare mică reușită și să faci atât cât simți că îți este confortabil. Și pas cu pas o să începi să faci mai mult.

De exemplu, dacă planul tău este să mănânci sănătos, atunci începe prin a pune câte o frunză de salată în sandvișul tău. O frunză de salată conține ceva sănătos pentru corpul tău. Puțin, dar mai bun decât nimic. Și apoi mai adaugi câte ceva sănătos, atât cât îti este confortabil.

Sau dacă îti dorești să faci sport, de exemplu, iți poti propune să alergi cate un minut pe zi. Da, pare că e prea puțin, dar, din nou, e mai mult decât deloc.

La fel dacă îți dorești să înveți o limbă straină: propune-ți sa înveți câte un cuvânt pe zi. Notează-l în telefon și citește-l de câte ori deschizi telefonul în ziua respectivă.

Doar prin faptul că începi și faci acel puțin, îți creezi noi legături neuronale care în timp duc la acea rutină dorită.

Scopul nostru nu este să fim cei mai buni ci să fim mai buni decât ieri!

Dă-ți voie să nu fii perfect/ă la ceva. Acționează cu pași mici spre ceea ce îti dorești! Nu este necesar să devii dintr-o dată raw vegan, atletul anului sau fluent în limba germană. Dă deoparte high achiever-ul din tine și fă cate un pas mic, atât cât îți este confortabil, în direcția dorită!

You can do it!