Despre a te ierta pe tine

Sa îmi fie cu iertare…de la mine pentru…mine! Se știe! 😁

Ai putea spune de ce să mă iert eu pe mine? Eheee…dragii…babei, avem așa de multe să ne iertăm nouă:

  • Că nu ne îndeplinim așteptările absurde
  • Că ne așteptăm să fim perfecți mereu
  • Că dăm în noi (cu cuvinte/gânduri negative) cu fiecare ocazie
  • Că ne comparăm cu alții cu fiecare ocazie
  • Că uităm de noi/ Că ne neglijăm / Că nu ne respectăm / Că nu ne iubim pe noi!
  • Că nu ne acceptăm așa cum suntem!

Am putea spune și că e de la sine înțeles că te ierți! Doar e vorba de tine! Tu te întelegi pe tine de ce faci unele chestii și implicit te ierți.

Dar nu e chiar așa simplu!

Dacă atunci când îți cere cineva iertare e important pentru tine să observi că persoana din fața ta a înțeles cum te-a făcut să te simți/ cum și cu ce mai exact a greșit, așa e și în relația ta cu tine. 

Avem nevoie să ne dăm seama ca am greșit față de noi, să recunoaștem și să ne cerem iertare. Și toate acestea preferabil cu voce tare. Că, așa în gând îți mai recunoști o greșeală, îți mai amintești de factura de la gaz, mai faci planul pentru mâine la serviciu și până apuci să termini uiți ce începusei.

Așa că, dacă nu faci asta ghidat/ă, la o ședință de terapie, atunci acordă-ți timp, notează-ți dacă ai nevoie, așează-te în fața oglinzii și recunoaște-ți fiecare moment de neiubire, neglijare, neacceptare, lipsa de respect față de tine sau orice altceva prin care ți-ai creat suferință.

Așa cum mai spuneam, și în alte articole, ești cea mai importantă persoană din viața ta și ai nevoie să te ierti pentru tot ce ți-ai greșit cu sau fără intentie și să fii bine cu tine! ❤