Peoplepleaser-ul

Peoplepleaser-ul sau multumitorul de oameni  nu este neaparat o persoana, este acea parte din fiecare din noi si din personalitatea noastra care cauta mereu sa multumeasca pe toata lumea. Vine din zona lui: “lasa sa fie bine “, ” mai bine taci decat sa se supere careva”, “las’ ca si asa nu schimbi cu nimic oamenii daca le spui parerea ta” sau “lasa de la tine sa fie toata lumea multumita”. 

E adevarat ca difera marimea lui de la om la om si cred ca e mai pregnant în noi, cei care am mai prins niste ramasite de comunism. Eu recunsc ca la mine reprezinta o buna parte din personalitatea mea si ma lupt mereu sa ii dau peste cap atunci cand sare in fața.  

Nu sunt adepta adevarului crud aruncat în fata (probabil si asta vine din  peoplepleaser-ul meu) dar sunt convinsa ca sunt multe variante prin care putem sa spunem ce simtim sau ce ne dorim fara sa ii suparam pe ceilalti.  Si daca am ales o varianta pe care o consideram ok de a le spune adevarul si totusi se supara, trebuie sa învatam sa traim si cu asta! 

Pentru ca acest pleasing constant, desi vine si cu empatie si uneori cu impresia ca am creat/mentinut relatii bune cu ceilalti, este distrugator pentru tine – provoaca stres, nemultumire si anxietate.

Asadar, hai sa ne crestem #mepleaser-ul si sa ne uitam si la interiorul nostru,  la ce ne dorim, la ce ne place, ce ne face sa ne simtim fericiți si sa gasim curajul si modalitatea de a le-o spune si celorlalti.

Diana Moisii