Wanted – Doamna Fericire

Ce ne facem noi cu Doamna Fericire? Cum o gasim sau cine ne-o da si cum o tinem langa noi?

Da, stiu ca ati aflat deja ca fericirea vine din interior si nu ne-o poate da nimeni. Insa cred ca ramane deschisa intrebarea “cum fac eu asta?”.

In primul rand e important sa ne gandim la cum arata Doamna Fericire pentru noi. Sa incercam sa ne-o descriem, sa cautam sa ne apropiem cat mai mult de ea si sa ne conectam cu ea.

Fericirea nu arata, neaparat, ca un iaht, ca o vila cu piscina sau ca un supermodel. Poate sa ia si aceste forme insa totul depinde de fiecare persoana in parte.

De mici ne-au fost induse diverse imagini ale ei, in media ne sunt bagate pe gat diverse forme iar cand ajungem sa le atingem ne dam seama ca nu e ceea ce avem noi nevoie.  

Asadar, ce poti sa faci mai exact? Pai… poti sa experimentezi, sa experimentezi si sa incerci sa experimentezi cat mai mult. Si cand experimentezi, sa te uiti la tine si sa analizezi ce simti. Sa iti pui intrebari: Imi place? Este potrivit pentru mine? Imi doresc sa mai simt asta? Iubesc sa fac asta? Pentru ca aceasta doamna poate sa vina din lucruri marunte dar si din lucruri marete. Daca pentru unii fericirea implica sa calatoresti, pentru altii fericirea poate fi sa stai tolanit in varful patului. Suntem atat de diferiti… si totusi fiecare perfect in felul lui! 

Pe langa toate acestea nu trebuie sa fim tot timpul in compania acestei minunate doamne, mai sunt si altii cu care ne putem petrece timpul: Domnul Extaz, Tanti Tristete, Nenea Dezgust, Domnisoara Uimire sau chiar Batrana Furie. Toate acestea ne fac sa traim, sa profitam cat mai mult de viata pe care o avem si sa ne dam seama de ce am ales sa venim pe acest Pamant.

                Spor la experimentat!

Diana Moisii

Leave a Reply